RES AXEL MEER-URENCROSS 2 en 3 uur.

 

500_poster_3_uurs_2019.jpg

Wie wint de spectaculaire meer-urenteamcross in Axel

AXEL – Lukt het de Belgische motorcrosser Jens van Meer uit Zele voor de tweede keer op rij de drie uren teamcross in Axel te winnen?

Veertig teams staan er zondag aan de start bij de licentie en niet licentie-houders .

De start is zoals gewoonlijk gekozen voor de Le Mans variant. Opstellen aan de ene kant en dan zo snel mogelijk naar de overkant waar de motoren gestart kunnen worden en vertrekken. De vorige editie werd gewonnen door Van Meer met zijn twee teamgenoten Wouter van Massenhoven en Greg Smets. Ditmaal gaat de 500 cc kampioen van VLM van start met zijn 25-jarige landgenoot  Jorne Tytgat uit Kerhove. Dit team komt regelmatig aan de start in Axel en weet wat hen te wachten staat. Vorig legde het team van Van Meer twee ronden meer af dan hun naaste concurrent.  De finish om de tweede plaats staat nog bij menige liefhebber op het netvlies. In extremis wist het team van Mikkola 1 bestaande uit Mark Boot, Jochem Walckiers en Kristof van Vaerenbergh nog de tweede plaats te bereiden door met 0,7 seconden het team Ovaa met Jordan Lee van Maaren en Damian Wedage achter zich te houden. Ditmaal behoort Mikkola 1 opnieuw tot de kanshebbers op een podiumplaats. Boot en Walkiers vormen nu een team met Nick Triest en zijn mogelijk nog sterker dan bij de vorige uitgave. Ook team Ovaa met Van Maaren, Wedage en de Belg Tallon Verhelst behoren bij de topteams. Ook de andere Zeeuwse teams willen goed voor de dag komen dat geldt met name voor Barney Steketee, Rinnie van Linden en Jonah Pijnen. Ook het damesteam ditmaal bestaande uit Samina Vermaut, Selena Brummans en Britt Jans-Beken is weer van de partij.  Dailey van de Ketterij vormt met zijn Belgische collega Donny Schmidt het team Mikkola 2.

Bij de niet licentiehouders lijkt een hoofdrol weggelegd voor het Zeeuws Vlaamse team dat bestaat uit Rutger de Rijcke, Gian Scheele en Kevin Spruijt. Concurrentie kan worden verwacht van de teams  van Ricardo Hout/Troy van de Ketterij en Chrispy Baesen; het team van Micha Jansen, Giancarlo Buijs en Mats Leeuwesteijn  en het trio Danielle en Jeffrey van Kempen met als derde man Michael van Oosten. Om tien uur is de start van de jeugdteams in de 65/85 cc. Zij rijden twee uur. Om 13.30 uur staat de start gepland van de senioren. Verdere informatie: www.resacel.nl .