Landen wedstrijd in Schwedt (D) 6 oktober 2019

De uitslagen van de landenwedstrijd bij de zijspannen en de quads in het Duitse Schwedt.

 1. Nederland (Bax/Stupelis; Hermans/Kunas; Van Werven/Van Gaalen; na schrapresultaat  10 punten.
 2. Estland (Varik/Daiders; Normak/Kassalu; Gordejev/Kivaste na schrapresultaat: 36.
 3. Groot-Brittanië: (Brown/Millard; Brown/Chamberlain en Kinge/Grey; na schrapresultaat: 41.
 4. Tsjechië: 47;
 5. Letland: 47
 6. Frankrijk: 52
 7. Zwitserland: 63
 8. Ierland: 63
 9. Duitsland: 65
 10. Italië: 88 (Zij mistten duidelijk Compalati)
 11. Denemarken: 94
 12. België: 36 (4 resultaten) (Vanluchene/van den Bogaart; Dierckens/Bax en Santermans/Beleckas.

De Belgen waren aan het eind van de eerste manche al kansloos doordat beide teams Vanluchne en Dierckens werden gediskwalificeerd.

De heats bij de zijspannen werden gewonnen door: Brown/Chamberlain; Hermans/Kunas en Bax/Stupelis.

Bij de quads zegevierde het team USA met zeven (7) punten. Alle drie verreden manches werden door hen gewonnen. Joel Hetrick won heat twee en drie. Heat één werd een prooi voor Thomas Brown. Nederland eindigde op de tweede plaats met 28 punten. Mike van Grinsven legde beslag op de tweede plaats in heat drie daarvoor was hij als derde geëindigd in heat twee. Joe Maessen werd in de eerste heat derde maar kreeg in de derde heat met pech af te rekenen en dat werd het schrapresultaat. Marc de Vries werd achtste en twaalfde in heat één en twee. De derde podiumplaats was voor het Ierse team bestaande uit Mark McLernon; Dean Dillon en Justin Reid. Ze kwamen uit op 40 punten. Eén van de favoriete teams voor een podiumplaats Estland (Estonia) faalde doordat Europees kampioen Kevin Saar in de eerste heat als 30e werd geklasseerd en in de derde heat werd gediskwalificeerd.

Herman Heuvink (06-10-2019).

In het Poolse Gdansk won het Nederlandse vrouwenteam bestaande uit Nancy van de Ven (Vlissingen)  en Shana vander Vlist (Apeldoorn) de Europese landenwedstrijd met 5 punten.
beide manches werden door Van de Ven gewonnen. Op de tweede plaats eindigde Duitsland en derde werd Denemarken met resp. 11 en 14 punten. België werd vierde met 23 punten. Dit team bestond uit Amandine Verstappen en Brenda Wagemans.